Actrița Isabelle Adjani, condamnată la 18 luni de închisoare cu suspendare

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Isabelle Adjani / FOTO: Wikipedia
Isabelle Adjani / FOTO: Wikipedia

Parchetul Naţional Financiar (PNF) din Franţa a cerut joi, la Paris, o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 250.000 de euro împotriva actriţei Isabelle Adjani, judecată în absenţă pentru fraudă fiscală în formă agravată şi spălare de bani, informează AFP.

Vedeta franceză, în vârstă de 68 de ani şi care se declară nevinovată, este suspectată că a disimulat o donaţie sub forma unui împrumut în 2013 şi că şi-a stabilit în mod fictiv domiciliul în Portugalia în 2016 şi 2017, precum şi că a tranzitat prin Statele Unite o sumă de bani în 2014.

Joi după-amiază, avocaţii ei au cerut amânarea procesului, argumentând că actriţa "voia să se explice" în faţa tribunalului, dar nu a putut să ia avionul din Statele Unite din cauza unei "patologii acute". Tribunalul a respins această solicitare, considerând că "nu a fost demonstrat suficient faptul că doamna Adjani avea cu adevărat intenţia de a fi prezentă" în sala de judecată.

"Numele Isabelle Adjani contează prea puţin în cele din urmă. Celebritatea sa nu a reprezentat nici un motiv suplimentar, nici un obstacol pentru cercetările judiciare. Înainte să fie o personalitate publică, ea este un cetăţean supus legilor", a declarat procurorul de caz.

Acuzarea consideră că renumita actriţă îşi avea reşedinţa principală şi îşi desfăşura activitatea profesională şi celelalte activităţi în Franţa şi nu în Portugalia în anii 2016 şi 2017 şi că ar fi trebuit să plătească fiscului suma de 236.000 de euro, reprezentând impozit pe venit, în Franţa.

De asemenea, potrivit PNF, viramentul din 2013 ce viza o plată de 2 milioane de de euro din partea unui om de afaceri senegalez nu a reprezentat un împrumut, ci "o donaţie deghizată". Contractul de împrumut semnat între cei doi, care nu prevedea nici dobânzi, nici garanţie, a fost aşadar "fictiv", au afirmat reprezentanţii acuzării, care consideră că acest fapt i-a permis actriţei franceze să se sustragă de la plata sumei de 1,2 milioane de euro reprezentând taxe de transfer.

Totodată, PNF a cerut ca actriţa să fie declarată vinovată pentru spălare de bani după ce a făcut să tranziteze de la o companie din Hong Kong suma de 119.000 de euro printr-un cont bancar american "nedeclarat", transferată apoi mamei unei rude din Portugalia pentru cumpărarea unui bun imobiliar. Avocaţii apărării au pledat în cursul serii pentru achitarea actriţei.

Isabelle Adjani, o actriţă-far a anilor 1980-1990, a apărut tot mai rar pe marile ecrane în ultima perioadă, dar continuă să facă senzaţie cu fiecare interpretare a sa din producţii de film, teatru şi televiziune.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel