Actorul Mitică Popescu a murit. Mircea Radu: Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință

Autorul articolului: Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Facebook D'ale lu' Mitică
Foto: Facebook D'ale lu' Mitică

Actorul Mitică Popescu a murit. Avea 86 de ani și era internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias.

Mircea Radu a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook.

”O noapte de vară, acum aproape douăzeci de ani. Spitalul Universitar din București. Mă pregăteam să intru în scena pe care o aveam de jucat la ultimul etaj al clădirii alături de doamna Rodica Tăpălagă în filmul ”Sistemul Nervos” al regizorului Mircea Daneliuc. În capătul holului era liftul. Înăuntru, cu un deget apăsat pe butonul ce ținea ușile deschise, Mitică Popescu fuma.

”Hai, zice, aleargă și tu că nu mai pot să-l țin” - știa că nu pot alerga, în spital nu se face zgomot. Am intrat în cabină și am așteptat. El a tras un fum (calm, foarte calm), m-a privit și m-a-ntrebat: ”Tu ești Mircea?”. Cu ochii la degetul pe care continua să-l țină pe buton i-am răspuns zâmbind ”Da-mpărate!”. ”Trage-ți halatul la spate” - abia atunci mi-am dat seama că halatul pe care-l purtam, larg, pufos, vișiniu, bloca sistemul care dădea voie ușilor de la lift să se-nchidă… De-atunci ne-am mai văzut de câteva ori, prin culisele unor emisiuni tv.

”Tu ești, Mircea?”, mă-ntreba. ”Trage-ți halatul la spate” îi răspundeam și râdeam amândoi. Mitică Popescu, de azi, nu mai e. Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință.”, a scris Mircea Radu, pe Facebook.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel