Actorii de la Hollywood vor primi bani pentru rolurile dublurilor generate de inteligența artificială

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Hollywood: Acord de principiu între scenarişti şi studiouri pentru a pune capăt grevei
Hollywood: Acord de principiu între scenarişti şi studiouri pentru a pune capăt grevei

Studiourile de film vor trebui să obțină permisiunea actorilor pentru a le folosi imaginile în materiale generate de inteligența artificială (AI) și să plătească artiștii ori de câte ori dublurile lor digitale apar pe ecran, conform acordului de muncă care a pus capăt unei greve de 118 zile.

Actorii au obținut aceste noi garanții în cadrul unui acord anunțat la mijlocul aceste săptămâni, potrivit lui Duncan Crabtree-Ireland, negociator-șef al sindicatului actorilor SAG-AFTRA.

Conform contractului pe trei ani, actorii "au acest drept de consimțământ și dreptul la o compensație echitabilă ori de câte ori se folosește un fel de replică digitală sau de înlocuire a lor", a declarat Crabtree-Ireland pentru Reuters.

Acordul propus stabilește un nivel minim de compensație pentru utilizările de inteligență artificială, a precizat Crabtree-Ireland. De asemenea, actorii sunt liberi să negocieze plăți mai mari.

Detaliile complete ale noului contract vor fi făcute publice după ce consiliul național al SAG-AFTRA va vota propunerea vineri, a precizat sindicatul. Apoi, acordul va merge la membrii sindicatului pentru ratificare.

Actorii de film și televiziune au privit inteligența artificială ca pe o amenințare, temându-se că vor fi înlocuiți de versiuni lor digitale. Actorii care își folosesc doar vocea, în special, se temeau că își vor pierde locurile de muncă în favoarea roboților IA.

Crabtree-Ireland a declarat că contractul propus include, de asemenea, măsuri de protecție în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale generative pentru a crea variante ale actorilor.

Problema a apărut ca un punct de blocaj major pentru SAG-AFTRA, sindicatul care reprezintă aproximativ 160.000 de actori, cascadori, artiști de voice-over și alți artiști, și a fost unul dintre cele mai delicate subiecte, a declarat Crabtree-Ireland.

Scenariștii de film și televiziune au obținut, de asemenea, protecții în jurul utilizării IA după o grevă de cinci luni a Sindicatului Scriitorilor din America, care a durat cinci luni.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience