Activele lui Elon Musk valorează acum 270 de miliarde de dolari. Care este motivul creșterii istorice

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Elon Musk
Elon Musk

Forbes estimează averea lui Elon Musk la 271,3 miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla s-au apreciat puternic luni. La finalul zilei de tranzacționare, activele deținute de Musk valorau cu aproximativ 41,7 miliarde de dolari mai mult decât la sfârșitul săptămânii precedente

Acțiunile Tesla au crescut luni cu 13%, în urma anunțului privind contractul de vânzare a 100.000 de automobile, încheiat cu compania de închirieri auto Hertz,  scrie Forbes.

Activele deținute de Musk se apropie, astfel, de 300 de miliarde de dolari.

Prin comparație, averea fondatorului Microsoft, Bill Gates, a depășit doar pentru scurt timp 100 de miliarde de dolari, în aprilie 1999, în vârful bulei dotcom (perioada de creștere exuberantă a acțiunilor Microsoft, pe fondul speculațiilor financiare de la sfârșitul anilor 90, ca urmare a creșterii masive a utilizării și adoptării Internetului)

Ajustată cu rata inflației, creșterea înregistrată atunci ar însemna puțin peste 165 de miliarde de dolari, la valoarea dolarului din 2021.

La momentul în care Forbes a numărat pentru prima dată averile miliardarilor, în 1982, cel mai bogat om din Statele Unite a fost magnatul industriei de transport maritim, Daniel Ludwig, care avea o avere estimată la 2 miliarde de dolari, sau aproximativ 5,5 miliarde de dolari, la valoarea din prezent.

 

Ce companii deține Musk

 

Participația de 21%, pe care o deține Musk la Tesla (excluzând angajamentele de credit) reprezintă cea mai mare parte a capitalului său, dar acesta deține și o participație minoritară în SpaceX, companie pe care a fondat-o în 2002, ale cărei perspective de creștere sunt foarte solide. După runda de finanțare din februarie, această afacere a fost estimată de investitori la 74 de miliarde de dolari.

Portofoliul lui Musk nu conține multe bunuri imobiliare sau alte active valoroase

În ciuda averii sale, miliardarul, născut în Africa de Sud, duce un stil de viață relativ modest. În primăvara lui 2020, el a promis că va vinde cea mai mare parte a proprietăților sale, inclusiv mai multe conace din California.

Începând cu luna iunie, reședința principală a lui Musk era o casă închiriată de mărimea unui apartament cu un dormitor în Boca Chica, Texas, unde SpaceX își produce rachetele.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel