Acesta este cel mai sănătos aliment din supermarket, potrivit oamenilor de știință

Stella Soare |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Se găsește în majoritatea supermarketurilor. Cu toate acestea, puțini dintre noi îl consumă. Potrivit unui studiu american, un anumit aliment se află în fruntea listei de "superalimente".

O anume plantă este cel mai sănătos aliment din lume, potrivit oamenilor de știință. Un studiu american a analizat fructe, legume și ierburi pentru a o identifica pe cea care se remarcă drept cel mai bun "superaliment". Și este vorba despre creson, care este foarte bogat în nutrienți, vitamine și minerale, după cum au descoperit cercetătorii de la Universitatea William Paterson din New Jersey.

Această plantă locală, mică și aromată, este interesantă deoarece conține cantități mari de fier, calciu și vitaminele A și C. Antioxidanții care se găsesc în creson protejează ADN-ul și pot chiar să scadă riscul de apariție a diferitelor tipuri de cancer.

Cel mai sănătos aliment din lume, chiar așa?

Pentru a face această afirmație, echipa profesorului Jennifer Di Noia a comparat aproape 41 de alimente în funcție de conținutul lor de nutrienți (cei mai importanți 17), printre care se numără și cresonul de apă. Pentru fiecare 100 de calorii, planta ar furniza toți acești nutrienți, astfel că primește un scor nutritiv de 100/100. Ea este urmată apoi de varza chinezească (91,99), mangold (89,27), sfecla roșie (87,08) și spanacul (86,43).

Un alt avantaj al acestui superaliment este că este relativ ieftin. Îl puteți chiar cultiva singur pe pervazul ferestrei dumneavoastră. Cresonul de apă poate înlocui o salată, dar poate fi consumat și în supă, suc sau chiar în pesto!

"Rezultatele studiului îi pot ajuta pe consumatori să se concentreze asupra nevoilor lor zilnice de energie și să afle cum pot extrage cel mai bine cea mai mare parte a nutrienților din alimentele lor", spune profesorul Di Noia într-un comunicat. "Clasamentul aruncă lumină asupra calității nutriționale a diferitelor alimente și poate ajuta la alegerea celor mai bogate produse din punct de vedere nutrițional din cadrul grupului superalimentelor."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel