Acest aliment ne duce înapoi în copilărie și are numeroase beneficii pentru sănătate. Ajută chiar pentru pentru pierderea în greutate

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Brânza proaspătă este un produs extrem de sănătos, sărac în grăsimi și bogat în proteine, cu numeroase beneficii pentru sănătate, pe care nu trebuie să le ignorați.

Brânza proaspătă este pentru unii o mancare delicioasa care ii readuce in copilarie, iar pentru altii o mancare pe care vor să o evite cu orice pret.

Este genul de brânză care îți place sau nu. Oricare ar fi atitudinea ta față de brânza proaspătă, este un produs extrem de sănătos, cu conținut scăzut de grăsimi și bogat în proteine, cu numeroase beneficii pentru sănătate pe care nu trebuie să le ignori, scrie Eat This, Not That.

Iată de ce ar trebui să adăugați brânză de vaci în dieta dvs.:


Veți obține o mulțime de proteine

Da, culturistii și fanaticii fitness-ului au dreptate. Consumând brânză de vaci veți obține o mulțime de proteine. De exemplu, iaurtul grecesc, un aliment despre care se spune că este bogat în proteine, conține aproximativ 4 grame de proteine ​​la 100 de grame, în timp ce brânza de vaci conține aproximativ 14 grame de proteine ​​la 100 de grame.

Datorita continutului sau ridicat de proteine, este un aliment excelent de inclus in dieta ta daca vrei sa-ti mărești masa musculara. Antrenamentul de forță și o dietă care include alimente bogate în proteine ​​te pot ajuta să fii în formă maximă. De asemenea, proteinele din brânza de vaci sunt deosebit de eficiente în construirea mușchilor.

Nu numai că te poți bucura de acest aliment pentru că este bogat în proteine, ci și pentru că conține foarte puțin zahăr și carbohidrați și nu conține zahăr adăugat.


Ajută la pierderea în greutate

Brânza proaspătă conține puține grăsimi și multe proteine, ceea ce este o combinație excelentă pentru pierderea în greutate. Studiile au arătat că consumul de alimente sănătoase bogate în proteine ​​este extrem de eficient pentru pierderea în greutate deoarece crește sațietatea pe o perioadă mai lungă de timp.

Un studiu a arătat că o dietă care include brânză de vaci, împreună cu mai multe fructe, legume, cereale integrale și uleiuri vegetale, poate fi foarte eficientă pentru pierderea în greutate și menținerea unei greutăți corporale sănătoase. 

Într-un alt studiu, se arată că un aport mai mare de proteine ​​și produse lactate, cum ar fi brânza de vaci, a ajutat femeile supraponderale și obeze aflate în premenopauză să obțină piardă din greutate.



Vei lua calciu

Pe lângă faptul că prin consumul de brânză poți intra într-o formă fizică excelentă, brânza proaspătă are și beneficii pentru sănătate. Și anume, este bogat în calciu. Calciul este excelent pentru sănătatea oaselor, și chiar poate ajuta la prevenirea diferitelor boli. Așadar, luați brânză proaspătă și bucurați-vă de beneficiile ei.

Veți obține vitamine din complexul B

Vitaminele din complexul B, care se găsesc în brânza proaspătă, ajută la diferite activități metabolice din corpul nostru. Acestea includ vitamina B12, riboflavină, acid pantotenic, tiamină, niacină și acid folic.

Vitamina B12 este necesară pentru funcționarea corectă a creierului și pentru absorbția fierului.Riboflavina ajută la transformarea carbohidraților în energie.Acidul pantotenic acționează ca un sintetizator care ajută la formarea proteinelor, grăsimilor, carbohidraților și aminoacizilor în corpul nostru.Tiamina ajută la transformarea zahărului în energie.Niacina joacă un rol important în digestie, producerea de energie și reducerea colesterolului.Folatul ajută la dezvoltarea fătului la femeile însărcinate, creează globule roșii și menține inima sănătoasă.

Ajută la menținerea sănătății tiroidei

Pe lângă faptul că conține calciu și proteine, brânza de vaci este bogată în minerale esențiale precum seleniul. Deși aveți nevoie doar de puțin seleniu în fiecare zi, acest mineral este vital pentru funcționarea sănătoasă a tiroidei. O analiză a cercetărilor a constatat că persoanele cu boli tiroidiene pot beneficia de suplimentarea cu seleniu. Deși acest lucru nu înseamnă că ar trebui să luați suplimente, evidențiază importanța consumului de alimente bogate în seleniu pentru sănătatea tiroidei.


Cum să incluzi brânză proaspătă în dieta ta?

Având în vedere că brânza proaspătă are o textură ușoară și un gust blând, o puteți adăuga la diferite feluri de mâncare:

Clatite sau vafe - Se amesteca in aluat ca inlocuitor pentru lapte.

Fructe - Se amestecă cu fructe de pădure, banane feliate, felii de piersici, mandarine și bucăți de pepene galben.

Salate - Adaugă-l la salatele tale preferate pentru mai multe proteine.

Smoothie - Se amestecă cu puțin lapte și fructe pentru un smoothie cu fructe.

Pâine prăjită - Brânza proaspătă poate deveni un tartinat cremos, bogat în proteine.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel