Aceasta este cea mai periculoasă poziție de somn pentru sănătate. Avertismentul experților

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Experții trag atenția că există o anumită poziție de somn care poate provoca probleme de sănătate.

Oamenii care dorm pe burtă sunt mai predispuși la diverse probleme de sănătate, au spus experții pentru The Mirror.

„Dacă vă confruntaţi deja cu probleme la nivelul gâtului și al spatelui, dormitul în această poziție este aproape garantat că le va înrăutăți”, a explicat dr. Tony Nalda de la Scoliosis Reduction Center, referindu-se la dormitul cu faţa în jos. 

Somnul în această poziţie poate face, de asemenea, mai dificilă respirația.

„Dormitul cu faţa în jos poate face mai dificilă respirația profundă, deoarece poziția comprimă diafragma”, a explicat expertul.

În plus, dormitul pe burtă, poate pune presiune asupra inimii şi, în timp, pot apărea afecţiuni cardiace precum hipertensiunea arterială.

„Prin apăsarea pe piept, îngreunezi circulația sângelui. Cu timpul, acest lucru crește riscul de probleme cardiace, mai ales dacă aveți deja probleme. Dacă faceţi un efort să respirați profund, acest lucru poate duce la creșterea tensiunii arteriale”, a adăugat dr. Tony Nalda.

Dormitul pe burtă a mai fost indicat drept cauză şi pentru apariţia migrenelor, dar şi a altor probleme neurologice, din cauză că presupune că o lungă perioadă de timp staţi cu gâtul răsucit.

Dormitul pe burtă poate duce chiar la apariția mai multor riduri faciale decât în ​​alte poziții, potrivit Sleep Foundation. 

Femeile însărcinate ar trebui, de asemenea, să evite dormitul pe burtă, deoarece această poziţie poate duce la privarea de somn, la risc crescut de naștere prematură, la un travaliu mai dureros și la depresie postpartum.

Dacă obişnuiţi să dormiţi cu faţa în jos și doriți un somn de mai bună calitate și o sănătate îmbunătățită, schimbarea poziției de dormit poate fi o soluție ușoară.

„Dormitul pe spate sau pe o parte oferă mai multe beneficii pentru sănătate și mai puțin disconfort decât dormitul pe burtă. De exemplu, un studiu efectuat pe persoane cu dureri de spate care dormeau pe burtă a constatat că cei care au trecut la somnul pe o parte sau pe spate au raportat semnificativ mai puține dureri”, scrie Fundația Sleep pe site-ul său, potrivit  New York Post.

Dormitul pe spate, deşi menține coloana vertebrală dreaptă, nu este cea mai bună opțiune pentru persoanele cu apnee în somn, deoarece limba poate cădea înapoi în gât.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel