Accesul turiştilor în Cheile Băniţei, interzis. Care este motivul

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Accesul turiştilor în Cheile Băniţei, interzis. Care este motivul / Foto: captură video Youtube
Accesul turiştilor în Cheile Băniţei, interzis. Care este motivul / Foto: captură video Youtube

Accesul turiştilor în Cheile Băniţei a fost interzis, din cauza problemelor de siguranţă.

Accesul turiştilor în Cheile Băniţei, unele dintre cele mai spectaculoase din ţară, a fost interzis turiştilor, transmite Agerpres. A fost luată această decizie după ce mai multe roci s-au desprins din versant şi au căzut în apă, fără să fie consemnate victime omeneşti, a declarat miercuri şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

O echipă mixtă formată din salvamontişti şi angajaţi ai Administraţiei Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina vor efectua joi o verificare la faţa locului pentru a stabili dacă mai există riscul unor noi prăbuşiri de bolovani.

"Decizia a interzice accesul turiştilor a fost luată după ce de pe versantul aflat deasupra Cheilor Băniţei s-au prăbuşit pietre, care au dus la ruperea unor copaci şi căderea lor în apă. Nu au fost turişti răniţi, dar pericolul pentru integritatea oamenilor există. Vom evalua situaţia în cursul zilei de joi, când vom verifica starea versantului şi vom stabili ce măsuri mai trebuie luate pentru ca situaţia să revină la normal", a spus şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Unde se află Cheile BăniţeiCheile Băniţei sunt apreciate ca unele dintre cele mai spectaculoase din ţară, ele fiind situate în apropiere de Peştera Bolii, din Valea Jiului. În lungime de aproximativ 300 de metri, cheile s-au format după ce apa Băniţei şi-a săpat culoar prin pereţii de calcar înalţi de 10-15 metri, în unele locuri roca fiind chiar deasupra celor care străbat zona.

Traseul Cheilor Băniţei este de o dificultate mică, însă poate fi străbătut doar dacă se merge prin apă, folosind încălţări cu talpă aderentă. Pe timpul verii apa nu este adâncă şi ajunge, în multe locuri, până la glezne. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel