AC Milan, campioană după 11 ani de secetă. Echipa lui Răzvan Marin merge în B

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

AC Milan a reușit să câștige primul titlu din 11 ani.

AC Milan, învingătoare duminică la Sassuolo cu 3-0, este noua campioană a Italiei, încheind Serie A cu un avans de două puncte faţă de marea rivală Inter Milano, deţinătoarea titlului, ce a câştigat cu acelaşi scor meciul de acasă cu Sampdoria.

În meciul din ultima etapă, a 38-a, AC Milan, cu portarul român Ciprian Tătăruşanu rezervă, a înscris rapid cele trei goluri, prin Oivier Giroud, în minutele 17 şi 32, şi Franck Kessie (36).

Veteranul Zlatan Ibrahimovic, 40 de ani, a fost introdus de antrenorul Stefano Pioli în minutul 72. "Am suferit mult pentru acest trofeu, dar mi-a dat o mare satisfacţie", a subliniat jucătorul suedez.

Întrebat dacă a disputat duminică seara ultimul meci al carierei, Ibrahimovic a spus că "va depinde mai întâi de ce pot face pentru a fi bine şi de ce se va întâmpla în următoarele zile, a adăugat Ibra.

”L-am meritat pentru că a muncit şi pentru că am crezut mereu că este posibil. Am fost mult mai constanţi, iar jucătorii mei nu au cedat niciodată”,  a spus și antrenorul echipei AC Milan, Stefano Pioli

Vlad Chiricheş a fost rezervă neutilizată la Sassuolo, care termină campionatul pe locul 11.

Inter a punctat în meciul cu Sampdoria prin Ivan Perisic (49) şi Joaquin Correa (55, 57). Goalkeeperul Ionuţ Radu a fost rezervă la formaţia pregătită de Simone Inzaghi. Inter a câştigat în acest sezon Cupa Italiei.

Milan, care nu mai câştigase Serie A din 2011, are acum în palmares 19 titluri de campioană.

Milan, care a încheiat cu 86 de puncte, şi Inter, 84 de puncte, vor fi însoţite în liga Campionilor de Napoli (79) şi Juventus Torino (70). Echipele de pe locurile 5 şi 6, Lazio Roma, respectiv AS Roma, vor juca în Europa League, în timp ce reprezentanta Italiei în Serie A va fi Fiorentina.

Primele două retrogradate sunt Venezia şi Genoa iar a treia va fi Cagliari, echipa lui Răzvan Marin. Cu Răzvan Marin trimis pe teren din minutul 58, Cagliari n-a fost în stare să se impună pe terenul Veneziei, ultima clasată, deja retrogradată și a remizat (0-0). 

Salernitana, la care joacă Radu Drăguşin, a evitat în ultima clipă retrogradarea, chiar dacă a fost învinsă în ultima etapă cu 4-0 de Udinese.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel