Abramovich aplică metoda ”Gigi Becali”: Își cedează drepturile asupra clubului Chelsea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Sancțiunile împotriva Rusiei și a oligarhilor apropiați de Putin încep să aibă ecou.

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, spune că „își transferă către administratorii Fundației caritabile Chelsea toate prerogativele privind ghidarea și administrarea” clubului de fotbal.

Mișcarea oligarhului rus a fost făcută pe fondul înmulțirii sancțiunilor internaționale privind activele deținute de persoanele având cetățenie rusă, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.

Decizia vine cu o zi înainte ca Chelsea să joace Liverpool în finala Cupei Ligii, scrie BBC.

„Întotdeauna am luat deciziile ținând cont de interesul clubului”, a spus Abramovici într-un comunicat.

„Rămân dedicat acestor valori”, mai spune oligarhul.

În declarația sa, Abramovich a explicat: „De aceea le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea administrarea și îngrijirea lui Chelsea FC.

„Cred că în această conjunctură ei (administratorii Fundației n.r.) sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, jucătorilor, staff-ului și a fanilor”, mai arată Abramovich.

 

Val de susținere în fotbal

 

Jucătorii echipelor Manchester City și Everton și-au arătat susținerea față de poporul ucrainean și au apărut, la începutul meciului, cu tricouri sau steaguri în culorile Ucrainei.

De asemenea, arena lui Bayern Munchen, Allianz Arena, cea a lui Liverpool (Anfield), dar și Wanda Metropolitano, stadionul pe care joacă Atletico Madrid, au fost colorate în culorile galben-albastru.

Robert Lewandowski a purtat o banderolă în culorile steagului Ucrainei. ”Nu pot să mă fac că nimic nu s-a întâmplat”, spune jucătorul polonez.

Abramovici, unul dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei, despre care se crede că este apropiat de președintele rus Vladimir Putin, adaugă: „În cei aproape 20 de ani de când sunt proprietarul clubului de fotbal Chelsea, mi-am considerat întotdeauna rolul de custode al clubului, a cărui sarcină este să mă asigur că avem cât de mult succes putem avea astăzi, precum și construim pentru viitor, jucând în același timp un rol pozitiv în comunitățile noastre.”

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel