ABBA primește Ordinul Regal Vasa din partea Regelui Suediei

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: captură Youtube ABBA
Sursa: captură Youtube ABBA

Membrii trupei ABBA au fost reuniți vineri la Palatul Regal din Stockholm pentru a primi una dintre cele mai prestigioase distincții ale Suediei, Ordinul Regal Vasa. Regele Carl XVI Gustaf a acordat ordinul Agnethei Faltskog, lui Bjorn Ulvaeus, lui Benny Andersson și lui Anni-Frid Lyngstad "pentru contribuțiile lor remarcabile la viața muzicală suedeză și internațională", potrivit Curții Regale.

Formația extrem de populară, s-a format în 1972 și a cunoscut o despărțire la începutul anilor '80. Cu toate acestea, ABBA a vândut aproximativ 385 de milioane de discuri și are o bază de fani loială la nivel global, cu hituri atemporale precum "Dancing Queen", "Thank You For The Music" și "Fernando".

Anul 2024 marchează 50 de ani de la victoria ABBA la Eurovision Song Contest din Marea Britanie cu piesa "Waterloo", un moment care i-a propulsat în lumina reflectoarelor la nivel internațional. De asemenea, anul acesta Suedia a reînceput acordarea de ordine cavalerești suedezilor, după o pauză de 50 de ani.

"Mă simt foarte emoționat să primesc acest ordin, mai ales că vine de la publicul suedez", a declarat Bjorn Ulvaeus pentru televiziunea suedeză TV4 după ceremonie.

ABBA a cunoscut un succes enorm și cu musicalul "Mamma Mia!", compus de Ulvaeus și Andersson pe baza melodiilor lor. De la premiera sa în 1999, spectacolul a fost văzut de peste 70 de milioane de oameni din întreaga lume și a inspirat două filme de succes.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel