A revenit iarna. Ninsori puternice în centru țării. Vremea rea în următoarele zile

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Braşov: Trafic blocat pe DN 1 şi DN 73A din cauza zăpezii
Braşov: Trafic blocat pe DN 1 şi DN 73A din cauza zăpezii

ANM anunță de Florii o vreme foarte rece în toată țara.

Temperaturi scăzute, intensificări ale vântului și precipitații, sunt fenomenele meteo cu care ne vom confrunta în următoarea perioadă. Vremea va fi deosebit de rece în toată țara, în următoarele zile.

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte, precizează meteorologii.

Cod Galben de vânt puternic

În județele Brăila, Ialomiţa, Buzău și Călăraşi vântul va fi foarte puternic până la ora 11.50.

Totodată, până luni la ora 10.00 este în vigoare o informare meteorologică privind intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte și vreme în răcire accentuată.

În București

Vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale.

Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45...50 km/h.

Temperatura maximă în Capitală nu va depăși 7...8 grade, iar cea minimă de 3...4 grade

Ninsori în zonele de munte

Ninge abundent pe toate drumurile naționale din zonele montane aflate în sudul și sud-estul Transilvaniei.

Probleme sunt și pe Transalpina în zona Rânca.

Ninsorile de duminică au afectat în special trecătorile montane și zonele mai joase din județele Brașov, Covasna și Harghita.

DRDP Brașov anunță că acționează cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante în toate zonele afectate. De asemenea, drumarii intervin pe DN 67C, Transalpina, în zona Rânca.

Șoferii sunt rugăți să circule cu prudență pe toate drumurile acoperite cu zăpadă. Cei care au apucat să-și monteze cauciucurile de vară, ar fi bine să-și amâne deplasările în zonele în care ninge, precizează drumarii.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 București - Constanța, sunt semnalate condiții de ploaie, pe alocuri torențială, existând riscul de acvaplanare. Conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu mare atenție, să reducă viteza și să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulație”, scrie în atenționare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel