A murit Tina Turner! Regina Rock’n Roll o să cânte alături de îngeri

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
A murit Tina Turner! Regina Rock’n Roll o să cânte alături de îngeri
A murit Tina Turner! Regina Rock’n Roll o să cânte alături de îngeri

Tina Turner a fost una dintre marile vocaliste și cele mai carismatice interprete ale rock-ului - a murit la vârsta de 83 de ani.

Într-o declarație, purtătorul ei de cuvânt a spus: "Tina Turner, "Regina rock 'n' roll-ului", a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

"Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat".

Vedeta de origine americană a fost una dintre marile cântărețe rock, cunoscută pentru prezența sa electrică pe scenă și pentru o serie de hituri, printre care The Best, Proud Mary, Private Dancer și What's Love Got to Do With It.

A devenit celebră în anii 1960 alături de fostul soț Ike Turner, având în repertoriul lor clasicul cântec River Deep, Mountain High.

Abuzurile domestice la care Ike a supus-o - și lunga ei luptă pentru a se elibera - au fost documentate într-un film de la Hollywood din 1993, cu Angela Bassett în rolul principal, care a câștigat trei premii Oscar.

Născută în Tennessee, într-o familie de fermieri, s-a făcut remarcată pentru prima dată ca una dintre cântărețele de acompaniament ale trupei soțului ei, The Kings of Rhythm.

În scurt timp, a devenit liderul trupei, iar cuplul a cunoscut succesul comercial cu Fool in Love și It's Gonna Work Out Fine, care au intrat în topurile americane la începutul anilor '60.

Printre celelalte hituri ale celor doi se numără și Nutbush City Limits din 1973, despre orășelul în care s-a născut Tina. Dar abuzurile fizice și emoționale ale lui Ike își puneau amprenta.

El a fost cel care i-a schimbat numele de la numele ei de naștere, Anna Mae Bullock, în Tina Turner - o decizie luată fără știrea ei, un exemplu al comportamentului său de control.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel