A murit mama lui Michelle Obama

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Michelle Obama a povestit cum s-a asigurat că fiicele sale nu se vor tatua
Michelle Obama a povestit cum s-a asigurat că fiicele sale nu se vor tatua

Marian Robinson, mama fostei prime doamne a SUA Michelle Obama, care a oferit sprijin și stabilitate în special în timpul celor opt ani de președinție ai lui Barack Obama, a decedat vineri la vârsta de 86 de ani, au anunțat familiile Obama și Robinson, relatează Reuters.

Numită afectuos "prima bunică", Marian Robinson a jucat un rol esenţial în îngrijirea nepoatelor sale, Malia şi Sasha Obama, în primii lor ani la Casa Albă.

"După ce am bătut-o la cap, ea a fost de acord să se mute la Casa Albă cu Michelle şi Barack. Aveam nevoie de ea. Fetele aveau nevoie de ea. Şi a ajuns să fie sprijinul nostru prin toate", se arată în declaraţia familiei, adăugând că ea a murit "în pace" vineri.

Născut în 1937 în zona South Side a oraşului Chicago, Marian Robinson a fost unul dintre cei şapte copii ai familiei. Părinţii ei s-au separat când era adolescentă, şi ea a fost martoră la suişurile şi coborâşurile extreme ale relaţiilor rasiale din Statele Unite.

Tatălui ei nu i s-a permis să se alăture unui sindicat sau să lucreze pentru firme de construcţii mai mari din cauza culorii pielii sale şi, prin urmare, "a devenit neîncrezător într-o lume care părea să aibă puţin loc pentru el", a spus familia. Cu toate acestea, fiica şi ginerele ei au ajuns la Casa Albă, Barack Obama devenind primul preşedinte american de culoare.

Strălucirea Casei Albe nu a fost niciodată potrivită pentru Marian Robinson, potrivit familiei.

"În loc să stea cu câştigători de Oscar sau laureaţi Nobel, ea prefera să-şi petreacă timpul la etaj (...), în camera de lângă dormitorul ei, cu ferestre mari care dădeau spre Monumentul Washington", se mai scrie în declaraţia familiei. Ea s-a împrietenit foarte tare "cu uşierii şi majordomii, oamenii care fac din Casa Albă o casă", adaugă comunicatul.

Marian Robinson s-a căsătorit în 1960 şi a avut doi copii, unul fiind fosta primă doamnă. Ea a lucrat, de asemenea, ca profesoară şi secretară, a mai spus familia.

În timpul celor opt ani petrecuţi la Casa Albă, ea se strecura adesea afară, potrivit familiei, pentru a cumpăra felicitări de la magazinele din apropiere, iar uneori alţi clienţi îi spuneau că seamănă cu mama primei doamne.

"Oh, mi se pune asta des", zâmbea şi răspundea.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel