A murit cineasta documentaristă Eleanor Coppola, soția lui Francis Ford Coppola

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Lumânare
Lumânare

Eleanor Coppola, o apreciată realizatoare de documentare, artistă, scriitoare și soția regizorului Francis Ford Coppola, a murit la vârsta de 87 de ani.

Vestea a fost confirmată de reprezentanta lui Francis Ford Coppola, Nesma Youssef, care a declarat prin e-mail că Eleanor Coppola era „înconjurată de familia iubitoare” acasă în Rutherford, California, în momentul decesului său de vineri, scrie CNN.

Eleanor și Francis Ford Coppola au fost căsătoriți timp de 61 de ani, Eleanor însoțindu-și soțul la multe dintre filmările sale de-a lungul carierei sale ilustre.

În 1992, a câștigat un premiu Primetime Emmy pentru documentarul său „Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse”, despre realizarea epocii de război din 1979 a lui Francis Ford Coppola, „Apocalypse Now”. A realizat mai multe documentare despre filmele familiei sale și, potrivit unui necrolog trimis de Youssef, edita recent un documentar despre realizarea filmului „Marie Antoinette” din 2006 al fiicei sale Sofia Coppola.

Eleanor Coppola a fost o cineastă de drept propriu, debutând regizoral la vârsta de 80 de ani în 2016 cu povestea de dragoste „Paris Can Wait”, cu Diane Lane în rol principal. De asemenea, a scris scenariul filmului, care urmărește soția unui producător de filme de succes în călătoria ei prin Franța cu un șofer.

Cel de-al doilea lungmetraj al său, „Love is Love is Love” din 2020, a fost selectat pentru a fi proiectat la Festivalul de Film Tribeca și la Festivalul American de Film de la Deauville din Franța.

Pe lângă activitatea sa în cinematografie, Eleanor Coppola a fost o artistă și scriitoare de succes.

Alături de soțul ei, a fost în fruntea uneia dintre cele mai prolifici și de succes familii de cineaști de la Hollywood. Copiii ei, Roman Coppola (scenarist și producător pentru mai multe filme ale lui Wes Anderson) și Sofia Coppola („The Virgin Suicides”, „Lost in Translation”) sunt ambii cineaști de succes. Nicolas Cage, Talia Shire și Jason Schwartzman fac parte din familia extinsă Coppola.

Cu puțin timp înainte de moartea sa, Eleanor Coppola și-a finalizat a treia carte, un memoriu. În manuscris, ea a scris: „Apreciez modul în care viața mea neașteptată s-a întins și m-a atras în atât de multe moduri extraordinare și m-a dus într-o multitudine de direcții dincolo de cele mai sălbatice imagini ale mele.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel