A mers la McDonald's și a primit burger cu o șopârlă, în loc de carne de vită: ”Eu am mușcat dintr-o reptilă, iar ei îmi oferă o reducere de 10%?”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, Moe Magners / Sachin Nihcas
Foto: pexels, Moe Magners / Sachin Nihcas

Femeia s-a întors la restaurant în aceeași seară, dar a primit doar compensații de la personal sub forma unei ”reduceri de 10%” la următoarea ei masă.

O franțuzoaică în vârstă de 30 de ani a dat în judecată McDonald's după ce a mușcat o șopârlă în loc de clasicul burger de vită.

Lanțul american de restaurante fast-food i-a oferit o „reducere de 10%” din cauza inconvenientului pe care l-a întâmpinat atunci când a comandat un Big Tasty la restaurantul lor din Saint-Witz, în zona Val d'Oise din afara Parisului.

Femeia, complet nemulțumită de răspunsul primit, a decis să intenteze un proces.

Incidentul menționat a avut loc în februarie 2021, dar „s-a scurs” în public abia acum.

Reclamanta spune că a luat o singură mușcătură și a simțit imediat ceva suspect în masă.

- Am deschis hamburgerul și am descoperit o șopârlă zdrobită, cu măruntaiele ei care atârnau - a povestit femeia pentru Le Parisien, după cum relatează The Telegraph

Prietena ei a adăugat că „reptila era acoperită cu sos”.

- Ei bine, bucătarul trebuia să-l vadă! El trebuia să fi văzut! – a declarat ea.

La vremea respectivă, reclamanta încă își alăpta copilul de opt luni și era îngrijorată pentru sănătatea ei și a copilului pentru că, spune ea, citise că șopârlele pot transmite diverse bacterii dăunătoare, printre care și salmonella. Ea a decis imediat să oprească alăptarea.

S-a întors la restaurant în aceeași seară, dar a primit doar compensații de la personal sub forma unei „reduceri de 10 la sută” la următoarea ei masă.

- Am avut impresia că nu au fost deloc surprinși. Bucătarul era acolo, dar nu a venit niciun moment să mă vadă, iar supraveghetorul nu era acolo – a spus ea.

Femeia spune că nu a putut dormi în acea noapte, iar a doua zi i s-a făcut rău, așa că a mers la medic, care i-a prescris antibiotice ca măsură de precauție.

Ulterior, managerul magazinului a sunat-o și i-a sugerat să contacteze în continuare compania de asigurări a companiei.

- Măcar au recunoscut că există o problemă. Ceea ce îmi doream cu adevărat era ca ei să-mi spună cât de rău le pare – a spus femeia.

Ea l-a contactat pe avocatul Frederick Petitpermon, care a ținut șopârla în frigider timp de câteva săptămâni în cazul în care trebuia trimisă la un laborator pentru teste. 

Însă avocatul mai spune că autoritățile pentru siguranța alimentelor nu l-au sunat. Acum el a intentat un proces împotriva McDonald's pentru „a pus viața în pericol”. Audierea este programată pentru februarie anul viitor.

Conducerea sucursalei McDonald's din Saint-Witz insistă că au luat plângerea foarte în serios. Aceștia susțin că au dispus și o anchetă internă, dar nu au găsit nimic în neregulă.

- Calitatea și siguranța alimentelor sunt principalele noastre priorități și tocmai de aceea aplicăm numeroase revizuiri și verificări în timpul pregătirii meniului - se precizează în comunicatul lor de presă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel