A început sezonul concediilor. Coadă uriaşă la ”vama Elenei Udrea”. Vama Kulata luată cu asalt de turiștii români

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

A început sezonul vacanțelor.

Vama Kulata este unul dintre primele hopuri pentru românii care merg în vacanță.

Unul dintre românii care aşteaptă să ajungă la punctul de trecere a frontierei confirmă, la Digi 24, că la frontieră s-a format o coadă de câteva ore.

”Într-adevăr, situaţia nu se prezintă foarte roz, cel puţin pentru cei din spatele meu. Eu mai am 3 km până la punctul de frontieră, pe care sper să-i fac în două ore. (...)  Aştept de o oră şi jumătate şi am parcurs 1 km şi 200-300 m. În spatele meu estimez... cred că peste 5-6 km (de mașini n.r.), , nici nu pot să văd coada, finalul ei. Deci este de aşteptat pentru cei din spate.

Poliţia a blocat banda din stânga şi banda din dreapta şi doar pe cea din mijloc suntem grupaţi unul în spatele celuilalt şi dau drumul doar pe calupuri. Este aici un domn de la Poliţia Rutieră, de pe autostradă, l-am întrebat, ne spune că sunt probleme în vamă, cu vameşii greci, nu ne spun ce fel de motive. Eu personal am mai păţit în anii trecuţi, când se face schimbul de tură, care durează cel puţin o oră, o oră şi ceva, în care nu ştim ce fac în acel schimb de tură, beau cafeaua... Mă rog, nu mai contează”, a declarat șoferul.

Vama Siret, dintre România şi Ucraina, cel mai aglomerat punct românesc de trecere a frontierei

Vama Siret, dintre România şi Ucraina, este în continuare cel mai aglomerat punct românesc de trecere a frontierei.

În prezent, camioanele care încearcă să iasă din ţară aşteaptă acolo aproximativ 16 ore, potrivit Poliţiei de Frontieră. Şi pe sensul de intrare este un trafic intens la TIR-uri, datele arată că se aşteaptă în medie două ore. Potrivit corespondentei RRA, Mihaela Buculei, citată de Rador, în ultimele 24 de ore au intrat în România pe la Vama Siret 384 de camioane şi au ieşit 320.

Alina Petraru, purtătoarea de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, a declarat că ”Motivul numărului mare de camioane îl reprezintă reconfigurarea traseului transportatorilor de marfă din Ucraina înspre România în contextul conflictului din ţara vecină. Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere. Vorbim de cinci artere pe sensul de intrare, respectiv două artere pe sensul de ieşire din România. În Punctul de Trecere a Frontierei Siret vorbim de un control multiplu, adică se efectuează controlul vamal, controlul fitosanitar, unuul sanitar-veterinar, dar se verifică şi rovinieta, autorizaţiile de transport, precum şi greutatea încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege”.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, PTF-urile cele mai aglomerate sunt la Isaccea, în est, unde timpii de aşteptare sunt în medie de peste şase ore, Calafat, Giurgiu, Negru Vodă, în sud, se aşteaptă între 70 şi 180 de minute.

Sfaturi de vacanță

Specialiştii atrag atenţia asupra riscurilor la care se pot expune turiștii, de la alegerea camerelor până la cea a locurilor de scăldat.

Experții recomandă utilizarea asigurărilor medicale sau a celor de călătorie. Nu trebuie uitate nici medicamentele.

Rodica Fiţ, medic epidemiolog, explică ce tipuri de medicamente e bine să avem cu noi: ”Fiecare om care pleacă într-o vacanţă ar trebui să îşi pregătească o trusă de medicamente pentru vacanţă. Ce medicamente ne interesează să ne luăm cu noi? Medicamente de durere. O durere de cap poate să apară oricând spontan, fără să fii cu probleme cronice de sănătate, febră poate să apară oricând şi atunci obligatoriu medicamente de durere, gen Paracetamol, Nurofen, trebuie să le avem în trusa de prim ajutor. Trebuie să luăm medicamente de diaree. Te duci, mănânci în locuri neautorizate sau chiar dacă sunt autorizate, toxiinfecţiile alimentare sunt extrem de frecvente în perioada caldă, şi atunci va trebui obligatoriu să fii atent la medicamente de diaree. Nu ar fi rău să luăm şi medicamente de alergie, pentru că eu ştiu ce se poate întâmpla.... un antihistaminic e bine venit oricând să fie în trusa medicală. Să nu uităm de medicamentele pentru bolile cronice.

Turiştii mai sunt sfătuiţi să refuze camerele de hotel cu probleme de curăţenie şi să evite centrele de agrement neautorizate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel