A fost scos la licitație un portret al prințesei Diana. Valoarea la care este estimat este surprinzătoare

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află pentru ce sumă a fost scos la licitație un portret al prințesei Diana.

Portretul Dianei de Wales realizat de Andy Warhol, cu un fundal albastru precum ochii regretatei prinţese, înfăţişată cu inelul său de safir, a fost scos la licitaţie, joi, la casa Phillips din Londra pentru 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de euro, 3 milioane de dolari), transmite EFE.

Opera de artă, creată de artistul american în 1982 şi provenind dintr-o colecţie privată, a fost oferită în cadrul unei licitaţii dedicate artei moderne şi contemporane cu un preţ maxim estimat la 1,8 milioane de lire sterline (2,1 milioane de euro, 2,3 milioane de dolari).

Potrivit Phillips, Warhol a fost inspirat de fotografia oficială pe care Lord Snowdon - fostul soţ al prinţesei Margaret, sora reginei Elisabeta a II-a - i-a făcut-o Dianei în 1981, după logodna acesteia cu actualul rege Charles al III-lea, pe atunci prinţ de Wales şi moştenitor al tronului britanic.

Aspecte scoase în evidență

Pionierul artei pop a creat alte trei versiuni: roz, violet şi verde.

Andy Warhol (1928-1987), care în acea perioadă experimenta cu serigrafiile sale, a introdus culoarea în acest caz "pentru a scoate în evidenţă anumite aspecte ale prinţesei Diana", cum ar fi bijuteriile sau marginile rochiei, a declarat pentru EFE Rossana Vidén, expertă în artă contemporană în cadrul companiei.

Specialista a precizat că Warhol, care la vremea respectivă a declarat că îşi dorea să fie la fel de celebru "ca regina Angliei", este posibil să fi ales albastrul pentru că "în istoria artei acesta a fost întotdeauna folosit pentru a o reprezenta pe Fecioara Maria sau persoane importante".

"Poate că a avut o bănuială, sau poate ştia cu siguranţă ce celebritate şi ce figură emblematică va deveni ea. Poate de aceea a ales să o portretizeze într-un moment atât de timpuriu al carierei sale", a precizat Vidén, conform Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel