A fost lansat Programul Tezaur pentru luna februarie

Autorul articolului: Liana Ganea | Dată: 04 feb 2023, 11:25 | Categorie: Economie
Foto: arhiva
Foto: arhiva

Ministerul Finantelor lanseaza o nouã emisiune de titluri de stat Tezaur destinate exclusiv populației, cu maturitãți de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu, sunt în forma dematerializatã și pot fi cumpãrate fizic, dar și online.

Până  pe 23 februarie titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în Spatiul Privat Virtual, dar și de la Poșta Românã, iar până pe 24 februarie titlurile pot fi cumpărate de la Trezoreriei. Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. 

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Veniturile obținute din investirea prin intermediul programului sunt neimpozabile. 

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii.

Potrivit Ministerului Finanțelor, titlurile de stat pot fi cumpãrate:

Între 3 – 23 februarie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;

Între 3 – 24 februarie 2023 de la unitãțile Trezoreriei Statului;

Între 3 – 23 februarie 2023 în mediul urban și 3 – 22 februarie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

“Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni”, spune instituția.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite