A fost inventată banda comestibilă / foto în articol

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Patru studenți de la facultatea de inginerie din SUA făceau brainstorming pentru cursul lor de design de produs, când inspirația pentru prânz le-a venit. 

„Erin mânca un burrito și tortilla s-a deschis peste tot,” unul dintre cei patru, spune Tyler Guarino pentru CNN. „Atunci a realizat că aceasta este o problemă pe care o putem rezolva."

Guarino, Erin Walsh, Marie Eric și Rachel Nie erau studenți la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore când și-au început misiunea de a crea o bandă comestibilă care să țină împreună ambalaje și burritos.

Astăzi, ei sunt mândri de produsul lor prototip, numit „Tastee Tape”.

Guarino a spus că echipa a petrecut luni de zile studiind „banda normală” și elementele din care constă - o coloană vertebrală care își menține structura împreună și un adeziv care o face să se lipească de suprafețe - pentru a încerca să-și găsească banda comestibilă.

Au avut trei criterii principale pentru banda lor: trebuia să fie clară și incoloră, să nu aibă gust și să nu aibă o textură vizibilă. După ce au testat diverse combinații, au dat peste rețeta magică, care este, de asemenea, fără gluten și potrivită pentru vegani.

„Am testat aproximativ 50 de formulări diferite” înainte de a găsi rețeta câștigătoare „Tastee Tape”, spune Guarino.

Ingredientele exacte sunt un secret bine păzit din cauza unei cereri de brevet în așteptare, dar echipa spune că tot ce este folosit este „comestibil, sigur pentru alimente, GRAS [în general recunoscut ca sigur] și sunt ingrediente sau aditivi alimentari obișnuiți”.

Există trei pași simpli pentru a utiliza Tastee Tape, explică Guarino. Primul este decojirea unei fâșii de pe foaia de hârtie cerată. Apoi,  banda trebuie udată pentru a o activa și înainte de a o aplica, tortilla trebuie bine înfășurată cu presiune.

Prototipul actual al echipei este format din benzi de bandă pe hârtie de ceară, dar speră să le facă și pe o rolă ca o bandă obișnuită de birou.

Luni, echipa a absolvit facultatea, Guarino exprimând cum călătoria lui Tastee Tape până în prezent a fost „cu adevărat incitantă”.

"Am învățat atât de multe despre proiectarea produselor, prototipuri și brevetare. Suntem cu toții foarte recunoscători că am avut această oportunitate înainte de a absolvi, deoarece ne-a învățat atât de multe abilități valoroase", a spus el, adăugând că el și coechipierul Marie Eric ar fi va rămâne încă un an la JHU pentru a finaliza un master și, în acel timp, va continua să lucreze la produs.



Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel