A fost inaugurat cel mai înalt zgârie-nori din Japonia

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
A fost inaugurat cel mai înalt zgârie-nori din Japonia: Captură de ecran / Foto: Video X VSV_Japan
A fost inaugurat cel mai înalt zgârie-nori din Japonia: Captură de ecran / Foto: Video X VSV_Japan

Cel mai înalt zgârie-nori din Japonia a fost inaugurat la Tokyo.

Vastul complex imobiliar Azabudai Hills, care include cel mai înalt zgârie-nori din Japonia (330 de metri), a fost inaugurat oficial, vineri, la Tokyo, iar dezvoltatorul său, Mori Building, speră să atragă peste 30 de milioane de vizitatori pe an, transmite AFP, conform Agerpres.

Acest "oraş în oraş" ar urma să găzduiască 20.000 de angajaţi şi 3.500 de rezidenţi, după ce va fi ocupat în totalitate, potrivit unui comunicat emis de grupul imobiliar nipon Mori Building.

Complexul, care include trei zgârie-nori construiţi în mijlocul spaţiilor verzi, va cuprinde, de asemenea, 150 de restaurante şi magazine, precum şi un nou muzeu de artă digitală imersivă al colectivului japonez teamLab, care urmează să fie deschis în februarie.

Cel mai înalt, dar nu pentru mult timp

Azabudai Hills depăşeşte înălţimea unui zgârie-nori din Osaka (vestul Japoniei), dar nu va rămâne pentru mult timp cea mai înaltă clădire din ţară. Torch Tower, cu o înălţime de 390 de metri, urmează să fie finalizat în 2027-2028, la Tokyo.

În plus, capitala japoneză găzduieşte şi una dintre cele mai înalte structuri din lume, Tokyo SkyTree (un turn nelocuit de 634 de metri), inaugurat în 2012.

Japonia este, însă, departe de înălţimile atinse de zgârie-nori din alte regiuni din Asia şi Orientul Mijlociu. Unul dintre motive este riscul seismic foarte mare din arhipelagul japonez, din cauza căruia clădirile înalte din ţară trebuie să respecte standarde extrem de stricte şi să fie, spre exemplu, dotate cu o bază generoasă, pentru un plus de stabilitate.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel