A fost creat primul prezervativ unisex

Georgel Simionică |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Inventatorul său speră că prezervativul unisex Wondaleaf îi va ajuta pe oameni să aibă un control sporit asupra sănătăţii lor
Inventatorul său speră că prezervativul unisex Wondaleaf îi va ajuta pe oameni să aibă un control sporit asupra sănătăţii lor

Un medic ginecolog malaezian a creat ceea ce susţine că este primul prezervativ unisex din lume, ce poate fi folosit atât de bărbaţi cât şi de femei şi este fabricat dintr-un material pe bază de silicon medical, utilizat de obicei ca pansament pentru tratarea rănilor, relatează Reuters joi.

Inventatorul său speră că prezervativul unisex Wondaleaf îi va ajuta pe oameni să aibă un control sporit asupra sănătăţii lor, indiferent de genul şi de orientarea lor sexuală.

Este un prezervativ obişnuit, cu un înveliş adeziv, a declarat John Tang Ing Chinh, medic ginecolog la compania de consumabile medicale Twin Catalyst, adăugând că acesta se fixează pe vagin sau penis, acoperind totodată şi zona adiacentă pentru o protecţie suplimentară.

Adezivul este aplicat pe o sigură parte a prezervativului, a adăugat el, ceea ce înseamnă că poate fi inversat şi utilizat atât de bărbaţi cât şi de femei.

Fiecare cutie de Wondaleaf conţine două prezervative şi va costa 14,99 ringgiţi (3,61 dolari americani). Preţul mediu pentru o duzină de prezervative în Malaezia este cuprins între 20 şi 40 de ringgiţi.

Tang produce prezervativele folosind poliuretan, un material utilizat în pansamentele transparente pentru îngrijirea rănilor, care sunt subţiri şi flexibile, dar în acelaşi timp rezistente şi impermeabile.

Andra, despre DIVORȚUL de Cătălin Măruță: Este greu, mai ales în ziua de azi, ca un cuplu să reziste

Odată ce le-ai aplicat, de multe ori nici nu realizezi că sunt acolo, a declarat medicul cu privire la pansamentele realizate din acest material.

Tang subliniază că produsul Wondaleaf a trecut prin mai multe runde de cercetări clinice şi teste şi va fi comercializat prin intermediul paginii de internet a companiei începând din luna decembrie.

Pe baza numărului de studii clinice pe care le-am efectuat, sunt destul de optimist că, în timp, acest produs se va alătura numeroaselor metode contraceptive utilizate pentru prevenirea sarcinilor nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală, a adăugat John Tang Ing Chinh. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel