A doua etapă din ”Rabla electrocasnice”: Banii s-au EPUIZAT în OPT minute

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

A doua etapă a programului 'Rabla pentru electrocasnice'  s-a încheiat aproape imediat după ce a fost lansată, la ora 10.00. 

Astăzi, 3 decembrie, la ora 10.00, s-a dat drumul la a doua etapă a programului 'Rabla pentru electrocasnice', după cum a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), dar și ministrul Tanczos Barna, în urmă cu câteva zile, scrie DCNews.

În această etapă puteau fi generate vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Deși etapa 2 urma să dureze o săptămână, fondurile puse la dispoziție au fost mult sub nivelul cererii, iar bugetul de de 14 milioane de lei, alocat acestei etape, a fost epuizat după câteva minute.

Astfel, la ora 10:08, suma rămasă disponibilă pe platforma AFM doar 200 de RON, fonduri insuficiente pentru a putea achiziționa oricare dintre vouchere.

În etapa 1, fondurile s-au epuizat și mai repede. Au fost consumate toate voucherele puse la dispoziție de AFM în aproximativ 5 minute de la momentul lansării.

Cât valorează voucherele

- 400 de lei pentru televizoare care au cel puțin clasa energetică G;

- 500 de lei pentru laptopuri;

- 300 de lei pentru tablete. 

Tanczos Barna a fost întrebat la finalul primei etape dacă, la cea care începe astăzi, se acceptă doar calculatoare cu monitor sau se poate da la schimb și un laptop vechi.

"Poți preda echipamente identice cu cele care sunt solicitate la cumpărare, dar ele trebuie predate în momentul cumpărării. În momentul rezervării voucherului, nu trebuie să predea nimeni nimic. Pentru aceste echipamente, pot fi predate și alte echipamente cu un consum mai mare, precum un frigider vechi sau un aspirator.", a răspuns atunci Tanczos Barna, la Digi24. 

Etapa a III-a a programului 'Rabla pentru electrocasnice' va începe vinerea viitoare

De asemenea, etapa a III-a a programului 'Rabla pentru electrocasnice' se va desfășura în perioada 10 decembrie, ora 10:00 - 16 decembrie, ora 23:59. În cea de-a treia etapă a programului se vor putea genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an, transmitea Agerpres recent.

Etapa a II a

Amintim că, la finalul lunii noiembrie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) anunța că bugetul alocat primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice - ediţia de iarnă - a fost epuizat în cinci minute de la startul selectării voucherelor din aplicaţia informatică. 

În topul preferinţei cumpărătorilor s-au aflat aparatele frigorifice, urmate de maşinile de spălat rufe şi maşinile de spălat vase. Astfel, au fost generate 35.000 de vouchere pentru 13.370 de maşini de spălat rufe, 7.135 de maşini de spălat vase şi 14.496 frigidere.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel