9 melodii pe care nu știai că Bryan Adams le-a scris pentru alți artiști

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 03 ian 2023, 18:10 | Categorie: Știri
9 melodii pe care nu știai că Bryan Adams le-a scris pentru alți artiști
9 melodii pe care nu știai că Bryan Adams le-a scris pentru alți artiști

Iată cele 9 melodii pe care Bryan Adams le-a scris dincolo de propriul catalog de-a lungul anilor.

1. "Rock and Roll Hell", KISS (1982)

Scrisă de Bryan Adams, Jim Vallance, Gene Simmons

De pe albumul "Creatures of the Night" al trupei KISS din 1982, Adams a avut una dintre primele sale incursiuni importante în compoziția de cântece rock. Adams și Vallance, împreună cu Gene Simmons de la KISS au scris cântecul "Rock and Roll Hell", precum și piesa de închidere "War Machine" pentru unul dintre cele mai emblematice albume ale legendarilor rockeri.

2. "(Where Do You) Draw the Line", Ted Nugent (1984)

Scrisă de Bryan Adams și Jim Vallance

Înregistrat inițial pentru albumul Reckless al lui Adams din 1984, dar tăiat ulterior din lista finală de piese, Ted Nugent a lansat "(Where Do You) Draw the Line" pe cel de-al 8-lea album al său, Penetrator. Abordând neîncrederea și ideile preconcepute ale prietenilor și iubiților, Adams a lansat ulterior propria versiune a piesei "(Where Do You) Draw the Line" pe reeditarea albumului Reckless cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

3. "Teacher, Teacher", 38 Special (1984)

Scrisă de Bryan Adams și Jim Vallance

"Teacher, Teacher" a fost înregistrată de 38 Special pentru comedia neagră Teachers din 1984. Filmul a detaliat luptele dintre elevii și profesorii din școlile din cartierele sărace, avându-i în rolurile principale pe Nick Nolte, Ralph Macchio și Judd Hirsch. 

4. "Can't Wait All Night", Juice Newton (1984)

Scrisă de Bryan Adams, Jim Vallance, Eric Kagna

Piesa care dă titlul celui de-al șaselea album solo al lui Juice Newton, "Can't Wait All Night" a fost unul dintre cele două single-uri de pe album care au intrat în topuri. Produs de Richard Landis (Neil Diamond, Vince Gill), albumul a fost unul dintre cele 14 lansări solo ale artistului country și pop, după ce a înregistrat trei albume cu trupa country-rock Silver Spur la mijlocul și sfârșitul anilor '70. 

5. "It Should Have Been Me", Neil Diamond (1986)

Scrisă de Bryan Adams și Jim Vallance

Deși Neil Diamond a scris sau a co-scris majoritatea pieselor de pe cel de-al 17-lea album al său Headed For the Future, au fost câteva pe care le-a lăsat pe mâna altor autori, inclusiv "It Should Have Been Me", care a fost scrisă de Adams și Vallance. O poveste clasică a lui Diamond despre o iubire pierdută, piesa îl are la clape și pe David Foster.

6. "When the Night Comes", Joe Cocker (1989)

Scrisă de Bryan Adams, Jim Vallance, Diane Warren

Piesa de deschidere a celui de-al 12-lea album al lui Joe Cocker, One Night of Sin, emoționanta "When the Night Comes", a fost ultimul hit din Top 40 al artistului. Melodia a fost, de asemenea, inclusă în genericul de final al dramei polițiste "An Innocent Man" din 1989. 

7. "I Finally Found Someone", Barbra Streisand, featuring Bryan Adams (1996)

Scrisă de Bryan Adams, Barbra Streisand, Robert John "Mutt" Lange, Marvin Hamlisch

"I Finally Found Someone", melodia principală a comediei romantice "The Mirror Has Two Faces" din 1996, cu Barbara Streisand și Jeff Bridges, a ajuns pe locul 2 în topul Billboard Adult Contemporary și pe locul 8 în topul Hot 100. 

8. "Let's Talk About Love", Celine Dion (1997)

Scrisă de Bryan Adams și Elliot Kennedy

Poate că piesa "Let's Talk About Love" a lui Bryan Adams a fost eclipsată de "My Heart Will Go One" - ambele au apărut pe cel de-al cincilea album în limba engleză al lui Celine Dion - dar melodia rockerului a servit drept piesă de titlu. Albumul a inclus, de asemenea, colaborări cu George Martin, The Bee Gees, Barbra Streisand, Luciano Pavarotti, Carole King și alții.

9. "The Right Place", Taylor Hicks (2006)

Scrisă de Bryan Adams și Jim Vallance

Proaspăt câștigător al celui de-al cincilea sezon al American Idol, Taylor Hicks și-a lansat debutul autointitulat, care conține piese scrise de Diane Warren și Rob Thomas. De asemenea, mai multe piese au fost scrise și co-scrise de Hicks, alături de singura contribuție a lui Bryan Adams, "The Right Place". Albumul a ajuns pe locul 2 în topul Billboard 200.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite