6 uleiuri esențiale IDEALE pentru CRĂCIUN și beneficiile lor pentru sănătate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 22 dec 2021, 18:31 | Categorie: Lifestyle

Următoarele șase uleiuri esențiale sunt legate, într-un fel sau altul, de sărbătorile de iarnă, unele chiar de Nașterea Mântuitorului. Certe e că toate au beneficii pentru sănătate dovedite științific.

Sezonul sărbătorilor are o mulțime de trăsături distinctive, iar dintre toate, mirosurile de Crăciun sunt printre cele mai memorabile. Castane prăjite, turtă dulce caldă, vin fiert aromat, cuișoare, scorțișoară, mirosul acelor de brad și multe altele - lista este nesfârșită.

Pentru noi, însă, Crăciunul și uleiurile esențiale ,erg mână în mână. Ele vă pot transforma complet casa într-un tărâm al minunilor festive și nici măcar nu trebuie să gătiți cine știe ce delicatese ca să aveți parte de aromele îmbietoare. Se poate și cu aromaterapie. Iată cele șase uleiuri esențiale care îți parfumează perfect casa de Crăciun, dar și beneficiile lor pentru sănătate: 

1) Scorțișoara

Cu aroma sa deosebit de caldă și calmantă, scorțișoara poate oferi confort, chiar și în cele mai reci nopți de iarnă. Este unul dintre ingredientele care pot fi găsite în multe rețete de Crăciun, de la vinul fiert, laptele cald, la turtă dulce sau la prăjiturile pe care le facem. Dar ca să-ți parfumezi casa nu e nevoie neapărat să treci prin bucătărie. Uleiul esențial de scorțișoară te duce înapoi la Crăciunul de altădată.

Este însoțitorul perfect pentru nopți confortabile de iarnă și pentru a te ghemui cu o cană de ciocolată caldă sau un ceai în mână, dar și să te simți cu festiv și relaxant pentru minte.

2) Tămâie

Când spui tămâie, mulți dintre noi se gândesc instantaneu la ritualurile bisericești, pentru că acolo se folosesc des tămâie și smirnă, despre care se știe că au fost oferite de Cei Magi Înțelepți lui Isus Hristos, atunci când el s-a născut, în ziua de Crăciun.

În cele mai vechi timpuri, tămâia era considerată o modalitate de a conecta lumea divină și cea pământească, iar în aromaterapia de astăzi, este folosită pentru a promova calmul, relaxarea și pacea interioară. În afara faptului că mirosul său plăcut poate cadra cu Crăciunul, tămâia reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește concentrarea și starea de spirit, ajută sistemul imunitar și distruge bacteriile dăunătoare. 

Citește și: Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate

3) Smirnă

Pe lângă tămâie, Isus a primit și smirnă de la cei Trei Magi Înțelepți atunci când s-a născut - și se pare că ei aveau gust destul de bun, dacă putem spune așa. 
Uleiul esențial de smirnă era popular în Egiptul Antic, folosit într-o varietate de scopuri, de la îmbălsămarea mumiilor până la soluții de îngrijire a pielii pentru femeile bogate.

Se spune că ajută la relaxarea minții, la dizolvarea sentimentelor negative și la calmarea spiritului - exact ceea ce aveți nevoie atunci când vine sezonul sărbătorilor.

Citește mai departe pe DCMedical

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience