5 lucruri de făcut pentru a valorifica puterea energetică a primăverii

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Manfred Langpap/ Pexels
Fotografie de la Manfred Langpap/ Pexels

Valorificarea puterii energetice a primăverii vă va ajuta să declanșați schimbări pozitive și să vă îmbunătățiți viața: iată cum.

Primăvara a sosit și, odată cu ea, dorința noastră de schimbare. De fapt, acest sezon are propria sa energie unică și irepetabilă, puternică și vibrantă, care arată calea schimbării, care ne face să facem planuri și să definim obiective, potrivit unui articol publicat de Grazia.

Energia care este în aer și care dă viață naturii ne influențează și viața de zi cu zi. Dar cum să exploatezi pe deplin puterea energetică a primăverii?

1. Realiniază-te cu natura 

Cel mai bun mod de a lăsa în urmă oboseala lunilor trecute și de a profita din plin de puterea energetică a primăverii este, fără îndoială, să (re)intri în contact cu natura. 

Realiniându-te cu noul anotimp, cu ale sale culori, sunetele și mirosuri, te va ajuta să îți reapari energia și spiritualitatea. 

Fie că este vorba de 10 minute pe zi de plimbare într-un parc sau de o zi întreagă petrecută cufundat în verdeață, ia-ți timp și spațiu pentru a te cufunda în natură. 

2. Fă curățenia de primăvară

Știați că o sesiune de curățare oferă multe beneficii pentru corp și minte? Deoarece primăvara simbolizează un nou început, nu există un moment mai bun pentru a face curățenie în toată casa. 

Dacă îți menține spațiile ordonate, te vei simți mai echilibrat și mai fericit. 

3. Expunerea la soare 

Au trecut cele mai întunecate luni ale anului: odată cu primăvara vine și lumina. 

Din punct de vedere energetic spiritual, lumina are efectul de a trezi atât pământul, cât și oamenii.

De fapt, razele soarelui au multe beneficii pentru sănătatea corpului și a minții noastre, dacă avem grijă de pielea noastră aplicând crema de protecție solară potrivită. 

Lumina nu numai că ne îmbunătățește ritmul circadian și, în consecință, ne reduce stresul, dar ne ajută și să ne asigurăm aportul de vitamina D; un hormon care menține corpul mai tânăr și mai sănătos. 

4. Schimbă-ți garderoba

Pentru a exploata pe deplin puterea energetică a primăverii, este bine să dedici ceva timp schimbării garderobei. 

Puteți vedea garderoba ca pe o metaforă a vieții. A scăpa de acele haine care nu mai sunt pentru tine  -  sau nu au făcut niciodată parte din viața ta -  înseamna  să faci loc pentru nou, pentru ceva care te reprezintă cu adevărat.

5. Scapă de oamenii care te încetinesc pe drumul tău către fericire 

Într-un sens larg, dezordinea înseamnă și a scăpa de acei oameni care sunt mai mult o povară decât un sprijin în viața de zi cu zi. 

Nu este ușor să recunoști prietenii falși, dar cu puțină grijă, poți evita să-ți pierzi timpul și energia cu oameni care nu îți oferă cu adevărat sprijinul lor adevărat. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel