4 preparate pe care să nu le comanzi niciodată într-un restaurant cu prețuri reduse

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Meniurile restaurantelor trebuie să conţină detalii despre ingrediente, valori nutriţionale şi E-uri, de astăzi / Sursa foto: pexels.com
Meniurile restaurantelor trebuie să conţină detalii despre ingrediente, valori nutriţionale şi E-uri, de astăzi / Sursa foto: pexels.com

Bucătarii chefi atrag atenția asupra unor alimente pe care nu ar trebui să le comandăm, atunci când ieșim să luăm masa în oraș.

Este foarte ușor să faci o greșeală, atunci când comanzi la un restaurant nou și nu cunoști întregul context de funcționare al localului. De exemplu, la restaurantele cu un preț mai ridicat, comenzile riscante se referă de obicei la produse cu prețuri prea mari, care nu vor oferi o experiență de lux.

Cu toate acestea, restaurantele mai ieftine pot avea propriile capcane de meniu. 

Așadar, deși corelația dintre calitate și preț nu este întotdeauna fiabilă, există feluri de mâncare pe care ar fi mai bine să le ocolești în restaurantele care nu sunt echipate pentru a le prepara bine. 

1. Fructe de mare

Aproape toți bucătarii  au fost de acord asupra unui singur lucru: nu ar trebui să comandați niciodată fructe de mare la un restaurant ieftin.

"Nu comandați niciodată peștele sau specialitatea de pește la restaurantele ieftine. Probabil că nu este proaspăt și calitatea va fi suspectă", spune Colin Smith, bucătar-șef.

Calamarul este unul dintre produsele care este de obicei congelat și nu proaspăt în restaurante, în special în cele cu costuri mai mici, spune un alt bucătar. Calamarii congelați vor ieși probabil "tari, ghemuiți și serviți cu un sos marinara cumpărat din magazin pe lângă", a continuat el. "La un restaurant, nu sunt deosebit de interesată de fructele de mare congelate cumpărate în prealabil și nici tu nu ar trebui să fii! Yuck!"

2. Salata bucătarului

Dacă vă aflați la un restaurant de genul acesta, nici să nu vă gândiți să comandați salata specială a bucătarului. Potrivit bucătarului Sarah Gunderson, această salată va avea de obicei salată iceberg tristă, brânză cheddar rasă dintr-o pungă și un număr insuficient de felii de castraveți și roșii. Va fi presărată cu crutoane și oferită cu un dressing la alegere.

"O salată tipică a bucătarului nu are nicio valoare nutritivă și este adesea la un preț prea mare", a declarat Gunderson.

Dacă în meniu sunt listate și alte salate, căutați una cu ingrediente de sezon. Toamna, de exemplu, o salată de sezon ar putea include mere poșate, merișoare uscate, dovleac prăjit și nuci pecan.

3.Orice lucru "cumpărat de la magazin"

Sean Ferraro, bucătar-chef, a declarat faptul că restaurantele ieftine sunt cunoscute pentru faptul că achiziționează produse alimentare pre-făcute de la distribuitori și pur și simplu le încălzesc. Aceasta include lucruri precum aperitive prăjite (bețișoare de mozzarella, jalapeño poppers, rulouri de ouă), supe, piure de cartofi, ravioli etc. Aceste lucruri nu vor fi gătite de către restaurantul propriu-zis, dar bucătarii vor încălzi aceste alimente și le vor servi ca și cum ar fi fost gătite.

"Încerc să evit toate aceste lucruri", a spus Ferraro. "Încerc să găsesc lucruri care trebuie gătite proaspăt, cum ar fi un hamburger, o bucată de somon, un sandviș, aripioare, tacos sau ceva care nu poate fi pre-făcut sau adus."

4. Pui

Puiul găsit în restaurantele low-cost provine probabil de la ferme care folosesc practici inumane, iar animalele sunt pline cu hormoni pentru o maturitate mai rapidă.

Ai nevoie de un alt motiv pentru a renunța la pui? Ce zici de sănătatea ta?

"De obicei, puiul este decongelat în vase mari cu apă, iar contaminarea încrucișată și manipularea necorespunzătoare sunt frecvente. Unele restaurante mai ieftine nu au întotdeauna timp sau buget pentru un personal bine instruit care să respecte toate măsurile de siguranță corespunzătoare implicate de manipularea cărnii de pasăre crude. Chiar și bucătarii din restaurantele scumpe riscă să îmbolnăvească oaspeții cu păsări de curte manipulate necorespunzător.", spun bucătarii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel