30 de ţestoase verzi, înjunghiate pe o plajă din Okinawa, Japonia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Richard Segal, pexels
Richard Segal, pexels

Cel puţin 30 de ţestoase verzi au fost găsite moarte pe o plajă de pe o insulă japoneză îndepărtată, multe fiind înjunghiate în gât.

Localnicii de pe insula Kumejina au făcut descoperirea joia trecută, după ce nivelul scăzut al apei a scos la iveală cadavrele.

Potrivit localnicilor, este vorba de o practică, întâlnită și în trecut, la care pescarii recurg uneori pentru a elibera țestoasele care se încurcă în plasele lor.

Cel puţin un operator de pescuit a recunoscut că a rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a informat site-ul de ştiri Mainichi, citat de Rador.

Poliţia investighează acuzaţiile de cruzime împotriva animalelor. "Am descurcat unele dintre [broaşte ţestoase] şi le-am eliberat în mare, dar nu le-am putut elibera pe cele grele, aşa că le-am înjunghiat pentru a scăpa de ele", a declarat un operator de pescuit unei surse.

Presa locală a scris că poliţia a trimis ofiţeri la faţa locului săptămâna trecută, dar nu este clar dacă a fost întreprinsă vreo acţiune legală. Ţestoasele marine verzi sunt enumerate de autorităţile japoneze şi de grupurile globale de conservare pe lista speciilor aflate pe cale de dispariţie.

Plaja este renumită pentru țestoasele sale verzi. Aceste merg acolo să se hrănească. Specia este listată ca pe cale de dispariție de către Ministerul Mediului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel