2024: Cel mai călduros an din istorie - Meteorologii avertizează despre temperaturi insuportabile

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 05 sep 2023, 10:21 | Categorie: Știri
2024: Cel mai călduros an din istorie - Meteorologii avertizează despre temperaturi insuportabile
2024: Cel mai călduros an din istorie - Meteorologii avertizează despre temperaturi insuportabile

Vara care tocmai s-a încheiat, dar a lăsat în urmă temperaturi neobișnuit de ridicate pentru începutul lunii de toamnă, a fost marcată de înregistrarea repetată a unor recorduri de căldură opresivă. Perspectivele pentru anul viitor indică faptul că acesta ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie.

Până în prezent, iunie a fost declarată drept cea mai călduroasă lună la nivel global înregistrată în istoria măsurătorilor. Zone precum Grecia, Italia, Spania și România au suferit temperaturi cu mult peste pragul de 40 de grade Celsius, aducând o disconfort considerabil, iar incendiile catastrofale care au izbucnit în Italia și Grecia, alimentate de căldura excesivă, au înspăimântat întreaga lume. Experții climatici au adus vești îngrijorătoare pentru anul 2024, anticipând o creștere a căldurii extreme. Se pare că temperaturile anormal de înalte vor deveni norma, cu verile toride care vor sosi mai devreme decât de obicei.

Specialiștii în fenomene meteo extreme au emis avertismente către liderii lumii, subliniind că anul viitor va fi și mai dificil. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a anunțat deja că lunile septembrie, octombrie și noiembrie vor înregistra temperaturi peste medie. Mai mult decât atât, sfârșitul acestui an va fi marcat în continuare de fenomenul El Niño, ceea ce înseamnă că trecerea în noul an va aduce temperaturi neobișnuit de ridicate pentru mijlocul iernii.

În paralel, în unele regiuni, cantități semnificative de precipitații pot duce la inundații extreme, adăugând la complexitatea schimbărilor climatice cu care ne confruntăm.

În ciuda speranțelor noastre de a scăpa de căldură și de a ne bucura de venirea toamnei, specialiștii în meteorologie aduc vești îngrijorătoare. Ei ne avertizează că "vremea mai caldă este în drum", aducând cu sine temeri privind persistența căldurii. El Niño, acest model climatic natural asociat cu creșterea temperaturilor globale, a început oficial în luna iunie și, conform meteorologilor federali, se așteaptă să continue până în 2024.

Rebecca Hersher de la National Public Radio a discutat cu specialistul în meteorologie Matthew Rosencrans și a transmis: "Deci, El Niño va rămâne în joc până în martie viitor." În plus, un alt expert, Matthew Rosencrans, a explicat: "Anticipăm că El Niño va persista cel puțin până în iarna din emisfera nordică, iar șansele sunt de 90% sau mai mari că acest lucru să se întâmple."

Astfel, în ciuda schimbărilor sezoniere și a așteptărilor noastre pentru o toamnă mai răcoroasă, influența persistentă a El Niño ar putea aduce temperaturi neobișnuit de ridicate și în perioada următoare, necesitând o continuă atenție și adaptare la schimbările climatice în curs.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience