14 ianuarie 1954, ziua în care Marilyn Monroe s-a căsătorit cu Joe DiMaggio

Autorul articolului: Georgiana Dediş |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels/14 ianuarie 1954, ziua în care Marilyn Monroe s-a căsătorit cu Joe DiMaggio
Foto: Pexels/14 ianuarie 1954, ziua în care Marilyn Monroe s-a căsătorit cu Joe DiMaggio

Cei doi s-au căsătorit în San Francisco şi a durat doi ani. Deşi cei doi s-a despărţit, DiMaggio a rămas alături de Monroe până la moartea acesteia.

Actrița americană Marilyn Monroe a avut trei căsnicii în timpul vieții sale, fiecare plină de probleme și lupte, scrie Fox News.

Monroe s-a căsătorit cu ofițerul de poliție american James Dougherty când avea doar 16 ani, dar relația a durat doar patru ani, potrivit History.com.

Cea de-a doua căsătorie a fost una dintre cele mai memorabile pentru Monroe, datorită scurtității relației și a faptului că mirele ei a fost un star de basebal de la New York Yankees. 

14 ianuarie 1954, Marilyn Monroe s-a căsătorit cu Joe DiMaggio la Primăria din San Francisco.

Monroe și DiMaggio s-au întâlnit în 1952, după ce popularul mijlocaș central a aranjat o întâlnire cu Monroe, a cărei recunaoştere era în creștere la acea vreme, potrivit History.com.

După ce duo-ul plin de farmec a început să se întâlnească, presa de atunci a fost atasă de povestea lor. 

În ianuarie 1954, la doar doi ani de la prima lor întâlnir, Monroe și DiMaggio s-au căsătorit în San Francisco. Cuplul a fost copleșit de reporterii în fața Primăriei. Tinerii căsătoriţi au pretrecut luna de miere în Japonia. Acolo au început problemele lor în căsnicie.

Monroe a fost rugată să cânte în Coreea pentru soldații americani staționați acolo și a părăsit luna de miere pentru a face acest lucru. Se pare că acest lucru l-a supărat pe noul ei soț.

DiMaggio a fost întotdeauna nemulțumit de imaginea publică sexualizată a soției sale, potrivit rapoartelor. Alte rapoarte indică faptul că el a vrut ca ea să renunțe complet la actorie. 

Celebra fotografie a lui Monroe l-a înfuriat pe DiMaggio

A urmat una dintre cele mai iconice fotografii din toată istoria divertismentului. Era fotografia actriței care stătea pe o stradă din oraș, pe un grătar de metrou, într-o rochie albă, cu fusta ei suflând în aer. Scena a fost pentru un film pe care Monroe îl filma numit "The Seven Year Itch". După filmarea acelei scene, DiMaggio a fost înfuriat.

În octombrie 1954, la doar 274 de zile după ce au spus „Da”, Monroe și DiMaggio au divorțat, potrivit History online. Monroe l-a acuzat pe DiMaggio de „cruzime mentală”.

Actriţa s-a recăsătorită cu dramaturgul Arthur Miller, între 1956-1961. Deși mariajul lor s-a încheiat pe o notă negativă, DiMaggio a continuat să o susțină pe Monroe pentru restul anilor ei.

Cei doi nu s-au recăsătorit niciodată, dar DiMaggio a ajutat la organizarea funeraliilor lui Monroe când aceasta a murit din cauza unei supradoze de droguri în 1962. Se crede că DiMaggio a trimis flori la mormântul lui Monroe în fiecare săptămână, timp de decenii după aceea, a scris Fox News

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel