120 de gâşte, furate în Germania înaintea unei sărbători unde se consumă preparate din carnea acestei păsări

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Nicky Pe - Pexels
Foto: Nicky Pe - Pexels

Furt mai puţin întâlnit, în Germania. 

O sută douăzeci de gâşte au fost furate de la o fermă din satul bavarez Schnaittenbach, cu puţin înainte de sărbătoarea Sfântului Martin, când, în mod tradiţional, se consumă preparate din carnea acestor păsări, a informat joi poliţia din acest land german, potrivit DPA.

Gâştele erau ţinute într-o incintă în aer liber, departe de ferma din acest sat, aflat la est de Nürnberg. Furtul gâştelor i-a adus proprietarului o pagubă de peste 20.000 de euro. Păsările au fost furate în mai multe reprize între 26 octombrie şi 2 noiembrie.

Potrivit unei versiuni a legendei Sfântului Martin, acesta s-a ascuns într-un hambar unde iernau gâştele, însă acestea au făcut o asemenea gălăgie, încât cei care-l căutau l-au găsit. Sărbătoarea Sfântului Martin, cunoscută şi sub numele de "Martinmas", este celebrată pe 11 noiembrie, informează Agerpres.

Tot în Germania, câinii detectivi ajută speciile pe cale de dispariţie şi căile ferate

Şase câini dresaţi să detecteze specii protejate s-au alăturat companiei feroviare germane Deutsche Bahn, care se bazează pe aceşti detectivi canini pentru a-şi accelera activitatea, informează joi AFP.

Show-ul SURVIVOR revine în România. Ce post de televiziune va difuza emisiunea

Câinii ne pot duce direct acolo unde trăiesc animalele, iar operaţiunea este mai puţin dependentă de condiţiile meteorologice şi de anotimpuri, a declarat Jens Bergmann, director de proiecte de infrastructură pentru Deutsche Bahn.

Astfel, câinii Finya, Fenna, Storm, Eskil, Monte şi Whisper au fost recrutaţi de compania naţională feroviară germană pentru a repera, cu ajutorul mirosului lor dezvoltat, şerpii, broaştele, liliecii şi şopârlele din anumite zone, înainte de începerea lucrărilor pe şantier.

Obiectivul îl reprezintă facilitarea măsurilor de protecţie şi accelerarea construcţiei. În prezent, această muncă minuţioasă, efectuată de specialişti, poate dura un an.

Redusă la mai puţin de două luni, misiunea de căutare încredinţată detectivilor canini este, de asemenea, mai puţin invazivă pentru mediul înconjurător. Totodată, ea permite evitarea surprizelor nedorite de a găsi animale atunci când utilajele sunt deja acolo, a subliniat Kathleen Spittel-Schnell, membră a echipei de dresori.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel