11 lei pentru 3 mese pe zi, în spital. Cum arată un MENIU pentru pacienți. Mahler: Laptele, aliment de LUX

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Social
Covid-19, Spital
Covid-19, Spital

Beatrice Mahler a descris cum arată un meniu pe care-l primește un pacient internat în spital.

Hrana pacienţilor din spitalele publice este din ce in ce mai puţină, pentru că prețurile alimentelor s-au mărit, iar bugetul alocat pentru fiecare pacient s-a menținut.

Managerii spitalelor atrag atenţia că această problemă trebuie rezolvată și că cei 11 lei alocați de statul român pentru cele trei mese pe zi ale unui bolnav nu sunt suficienți. Mai mult, medicul a spus că în 11 lei este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate, bogate în nutrienți, care să le asigure necesarul de vitamine.

Pentru bolnavii de tuberculoză statul român alocă suma de 17,5 lei, dar medicii spun că nici suma aceasta nu este suficientă.

În acest context, Alexandru Rafila a declarat că se vor găsi rapid soluţii pentru creşterea normei de hrană pentru pacienţii din spitale, dar atrage atenţia că situaţia economică este "foarte dificilă".

Mai mult, ministrul Sănătății a spus că a vorbit despre asta cu reprezentanții Casei de Asigurări, în urmă cu o lună.

"Sunt convins că vom găsi rapid o soluţie pentru pacienţii obişnuiţi. Suma de 20 de lei reprezintă o creştere semnificativă faţă de suma de 11 lei care există în momentul de faţă", a mai spus Alexandru Rafila.

Cum arată un MENIU, în spital. Ce mănâncă pacienții de 11 lei

Invitată în direct la "Neatza cu Răzvan și Dani" de la Antena 1, Beatrice Mahler a descris meniul pacienților internați în spital.

"Există a varietate de meniuri în spital, pentru că trebuie să respectăm regimurile pe care le au pacienții, dar cel mai ieftin meniu su cel mai sărăcăcios meniu prin diversitate aș spune este cel oferit persoanelor care au regim comun”

Citește mai departe pe DCMedical

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel