10 lucruri pe care nu le știai despre câini

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto ilustrativ / Sursă: Instagram @iunibaluuuni
Foto ilustrativ / Sursă: Instagram @iunibaluuuni

Îți prezentăm 10 curiozități despre cei mai buni prieteni ai oamenilor, câinii.

Știi de ce dorm câinii în poziția 'covrig'? Sau când se crede că au fost domesticiți primii câini? Câți au primit moșteniri după moartea stăpânilor?

Iată 10 curiozități

1. Amprenta nasului unui câine este unică. 

2. Nasul unui câine are până la 300 de milioane de receptori, iar cel al unui om are aproximativ cinci milioane. Câinii pot mirosi de circa 100.000 de ori mai bine ca stăpânii lor. 

3. În lume există 344 de rase de câini, clasificate în mai multe subtipuri precum 'câini de vânătoare', 'câini de agrement', 'câini de companie', etc. 

4. Sunt mai multe rase de câini românești, precum ciobănescul carpatin, ciobănescul mioritic, ciobănescul românesc corb și ciobănescul românesc de Bucovina, ș.a.

5. Căscatul este contagios și pentru ei. 

6. Dalmațienii se nasc complet albi, fără pete. Pe măsură ce înaintează în vârstă, apar și petele. 

7. Câinii dorm în poziția 'covrig' pentru a-și proteja organele. Obiceiul este de când câinii trăiau în sălbăticie și erau predispuși la diferite atacuri.

8. Se crede că primii câini domesticiți au fost acum mai bine de 15.000 de ani. Totuși, în Siberia și Belgia au fost găsite rămășițe de câini domesticiți de aproximativ 33.000 de ani.

9. La nivel mondial, peste un milion de câini au primit moșteniri după moartea stăpânilor. 

10. Speranța de viață a câinilor diferă în funcție de rasă. În general, este între 8 și 15 ani. Există însă și patrupezi care au trăit mai mult. Cel mai longeviv câine a trăit până la 30 de ani, potrivit shtiu.ro.

VEZI ȘI: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Medicul veterinar Cristina Grozea, de la Crazy Vet, a explicat pentru Animal Zoo că, atunci când cățeii au probleme cu digestia, ei tind să mănânce iarbă. Ar fi bine să nu-l lași să facă asta pentru că îi poate provoca iritări gastrice - motiv pentru care unii căței care consumă iarbă ajung să verse. 

În schimb, ai putea să vizitezi veterinarul și să vezi dacă hrana pe care i-o oferi este incompletă. Cere medicului veterinar să vă îndrume spre un alt tip de hrană.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile psihologice ale unui animal de companie. Cum contribuie acestea la sănătatea stăpânilor

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel