Air Moldova, nemulţumită că nu a primit autorizarea să efectueze zboruri la Moscova

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
flickr, Anna Zvereva
flickr, Anna Zvereva

Compania aeriană  Air Moldova dorea să reia cursele aeriene către Moscova.

Compania aeriană naţională din Republica Moldova - Air Moldova - este nemulţumită că Autoritatea Aeronautică Civilă de la Chişinău nu a fost de acord cu propunerea de reluare a curselor de la Chişinău la Moscova şi retur şi nu exclude o acţiune în instanţă. Air Moldova voia să reia cursele spre Moscova de la 1 octombrie, motivând că un număr mare de cetăţeni moldoveni se află acolo şi vor să revină acasă.

Au fost vândute şi bilete, dar compania a fost nevoită să sisteze procesul şi le-a transmis celor care au procurat deja bilete că pot cere banii înapoi, scrie Radio Chişinău.

Zborurile Air Moldova au fost sistate din februarie, după ce Rusia a invadat Ucraina, iar spaţiul aerian ucrainean este închis din cauza războiului.

Astfel, nu este clar nici pe ce rută ar putea să zboare eventualele curse dorite de compania moldovenească aerienă de stat.(

Compania aeriană Air Moldova a fost nevoită să nu mai vândă bilete pentru zborurile către Moscova din cauza interdicţiei impuse de Autoritatea Aviaţiei Civile, a anunţat pentru RIA NOVOSTI purtătorul de cuvânt al transportatorului aerian, Iana Zidu.

Sâmbătă, vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, referindu-se la decizia Autorităţii Aviaţiei Civile, a precizat că zborurile către Rusia din Moldova sunt oficial interzise "pentru a asigura securitatea aviaţiei". Menţionăm că pe 9 septembrie, Air Moldova a deschis vânzarea de bilete pentru zborurile din Chişinău către capitala Rusiei.

S-a presupus că zborurile vor fi reluate de la 1 octombrie, însă compania nu a precizat cum vor fi efectuate zborurile, în condiţiile unui "cer închis" deasupra Ucrainei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel