1.000 de euro din partea statului. Cine sunt tinerii care pot primi suma

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Tinerii români pot primi de la stat câte 1.000 de euro pe care să-i investească la bursă. Statul își dorește să motiveze generațiile viitoare să devină investitori la bursă.

Bani pentru tinerii români care vor să-şi ia startul în afaceri şi să investească. Statul îi susţine cu 1000 de euro ca primă motivaţie pentru cei aflaţi la început de drum.

Secretarul de stat Csilla Hegedus a precizat că 20 de mii de tineri vor putea să beneficieze de suma de 1.000 de euro, pentru a-i motiva să devină pe viitor investitori la bursă. „Am vrea să facem un proiect combinat în care să fie o parte educațională, respectiv să ajutăm în jur de 20 de mii de tineri să fie investitori la bursă și ne-am gândit – și spun acest lucru în prima vista, e un gând care se va modifica după consultări – să le oferim 1000 de euro ca un grant, dacă ei vor investi 1000 de euro la bursă. Ne-am gândit să fie în termen de patru ani, deci 250 de euro pe an, dar bineînțeles partea de educație și training trebuie să preceadă. Cred că vom contribui semnificativ la creșterea investitorilor care, după ce învață și după ce văd ce se întâmplă la bursă, după aceea, în primul rând, pot să atragă și pe alții”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel